Topduels In Eindhoven

5 momenten die je niet mag missen

De World Cup Eindhoven belooft twee dagen spanning, spektakel en topduels. Dit zijn de vijf highlights waar je bij wil zijn!

100 m vrije slag – vrouwen (vrijdag)

Het affiche van Eindhoven is natuurlijk het duel Sarah Sjöström versus Ranomi Kromowidjojo op de 100m vrije slag. Het tweetal ontloopt elkaar nauwelijks in races op 50 en 100 vrij. ‘Kromo’ beschikt over de meeste startsnelheid, Sjöström heeft een ijzersterke finish. Gezien haar wereldrecord van Moskou (50.77) is de Zweedse favoriet, maar de Nederlandse kampioene (NR 51.14) heeft het thuisvoordeel van het massaal toegestroomde publiek.

50 m vrije slag – mannen (vrijdag)
Bij de WK kortebaan in het Canadese Windsor eind vorig jaar kaapte Jesse Puts tot verrassing van iedereen het goud weg voor de neus van topfavoriet Vladimir Morozov. Toch zal Puts een zware dobber hebben aan de Rus, de winnaar van de SWC in Moskou. Het verschil was toen liefst 0,6. Het is de grote vraag waar Kyle Chambers toe in staat is. Het Australische wonderkind is Olympisch kampioen op de 100 vrij, maar ontbrak dit seizoen nog in alle grote wedstrijden.

400 m wisselslag – vrouwen (zaterdag)

Mireia Belmonte Garcia VS Katinka Hosszu. Twee wereldtoppers van uitzonderlijk niveau. De een (Hosszu) veelzijdig en krachtig gebouwd met als twitternaam Iron Lady, de ander bekend als kilometermaker en tengerder van postuur. Haar twitternaam is Miss_belmont . Twee Olympische kampioenen, die elkaar op de korte baan niet of nauwelijks  ontlopen.

100m rugslag – vrouwen (zaterdag)

Bij de SWC Berlijn troefde Emily Seebohm, wereldkampioen van Boedapest op de 200 meter rugslag, Kira Toussaint af op de 50 meter door iets beter aan te tikken. Toussaint uit Amstelveen heeft een prominente onder waterfase, die zij leerde in de Verenigde Staten. Juist het zwemmen onder water, 15 meter na start en keerpunt kan op de 100 meter beslissend zijn.

Mixed estafettes – (vrijdag en zaterdag)

Nederland won bij de SWC in Berlijn de landen estafettes op de 4×50 meter vrije slag en 4×50 meter wisselslag Mixed in tijden, sneller dan het Europese record. Doel is elke dag af te sluiten met een wereldrecord.

 

Tickets

Tickets voor de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven 2017 presented by EIFFEL (11-12 augustus) zijn online verkrijgbaar vanaf €7,50.

Bestel hier tickets