Topduels In Eindhoven

Bestel nu je tickets voor de FINA Swimming World Cup in Eindhoven 

Zwemliefhebbers moeten op 28, 29 en 30 september in Eindhoven zijn. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion strijden de beste zwemmers ter wereld in de FINA Swimming World Cup voor de prijzen en kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen 2019 in Gwangju. 

Eindhoven is net als vorig jaar de derde stop uit een reeks van zeven toernooien van september tot en met november. De eerste World Cup van het seizoen vindt begin september plaats in Kazan, direct gevolgd door Doha. Eindhoven en Budapest vormen samen één Europees cluster.  Na Europa gaat het circuit door naar onder meer Beijing, Tokio en Singapore. De World Cup is een uitgelezen kans om Nederlandse en internationale toppers in eigen land in actie te zien. De Nederlandse ploeg is op topsterkte vertegenwoordigd met onder andere Femke Heemskerk, Arno Kamminga en Ranomi Kromowidjojo. Sprintkanon Kromowidjojo presteerde in 2017 fantastisch tijdens de World Cup series met een wereldrecord in Berlijn en een overall derde plaats.

Ook internationale toppers kunnen in Eindhoven worden verwacht. Sarah Sjöström (Zweden), die vorig jaar maar liefst 4 wereldrecords brak op Nederlandse bodem, heeft haar komst al toegezegd. En ook de Hongaarse Katinka Hosszu, die afgelopen jaar als tweede eindigde in het overall klassement staat op de lijst. Bij de mannen heeft ook het voltallige World Cup podium van 2017 zich al aangemeld voor Eindhoven. Chad Le Clos (Zuid-Afrika) en Vladimir Morozov (Rusland) zijn er klaar voor de strijd aan te gaan, dit belooft een spektakel te worden en geen wereldrecord is veilig.

Het driedaagse toernooi kent een attractieve opzet. Het programma bestaat uit series in de ochtend en finales einde van de middag. Met dagelijks meer dan tien finales in een tijdbestek van twee uur wordt gezorgd voor een compact en aantrekkelijk finaleprogramma. Door de vorig jaar vernieuwde inrichting van het zwemstadion en toevoeging van licht en geluid zijn de races nog aantrekkelijker om te volgen.

Tickets
Alle zwemfans kunnen vanaf nu tickets bestellen via de website. Je profiteert bovendien van 50% korting op sessietickets in de ochtend. Voor deze korting geldt een minimale afname van twee tickets voor dezelfde sessie en deze actie is niet van toepassing op passe partouts. Deze speciale aanbieding loopt tot 31 augustus via www.worldcupeindhoven.nl/tickets.