Finales Uitverkocht New

Finales World Cup Eindhoven bijna uitverkocht

De finales van de World Cup Eindhoven zijn bijna uitverkocht. Voor de sessies op vrijdagavond en zaterdagavond zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion is klaar voor de komst van de absolute wereldtop. De voorbije dagen is het wedstrijdbad ingekort tot 25 meter en is aan de korte zijde van het zwembad een extra tribune gebouwd. In het dak van het stadion is extra licht en geluid aangebracht en achter de startblokken is een reusachtig LED-scherm opgehangen. In deze fraaie setting worden de zwemmers vrijdag en zaterdag als helden onthaald.

Voor het eerst sinds 2013 is Nederland deze week gastheer van de FINA World Cup. De belangstelling voor het evenement bij Nederlandse zwemliefhebbers en sportfans is groot. Bijna alle kaarten voor de finales op vrijdagavond en zaterdagavond zijn uitverkocht en ook voor de series in de ochtend is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Op de deelnemerslijst van de World Cup prijken acht individuele gouden medaillewinnaars van het afgelopen WK in Boedapest en tien individuele gouden Olympische medaillewinnaars.

Ook van de Nederlandse zwemmers wordt in Eindhoven veel verwacht. Ranomi Kromowidjojo komt in topvorm naar het toernooi in eigen land. Afgelopen maandag verbeterde ze in Berlijn nog het wereldrecord op de 50 m vrije slag. In Eindhoven komt Kromowidjojo uit op de  50 m vlinderslag en 100 m vrije slag.

 

Tickets

Tickets voor de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven 2017 presented by EIFFEL (11-12 augustus) zijn online verkrijgbaar vanaf €7,50.

Bestel hier tickets