#SWCEindhoven High Tech Campus Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven partner van Swimming World Cup

High Tech Campus Eindhoven verbindt zich als partner aan de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven 2017 presented by EIFFEL. De World Cup vindt plaats op 11 en 12 augustus in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Op High Tech Campus Eindhoven zijn meer dan 150 bedrijven en instituten gevestigd en zijn zo’n 10.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers werkzaam aan toekomstige technologieën en producten.

Voor de FINA/airweave Swimming World Cup komen de beste zwemmers ter wereld naar Eindhoven. Het evenement belooft twee dagen topsport en spektakel in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion met series in de ochtend en finales in de avond.

Het partnership tussen High Tech Campus Eindhoven en de World Cup spitst zich toe op innovatie. Ook in de zwemsport wordt voortdurend gezocht naar technologische en wetenschappelijke vernieuwingen. Pieter van den Hoogenband, drievoudig winnaar van Olympisch goud en toernooidirecteur van de World Cup in Eindhoven, weet als geen ander wat het belang is van innovatie voor zwemmers. “In een sport waar de verschillen zo minimaal zijn, moet je voortdurende blijven innoveren. Minimale verbeteringen in materiaal, training of wedstrijdvoorbereiding kunnen net dat verschil maken tussen goud en zilver.”

Van den Hoogenband is dan ook enthousiast over de samenwerking tussen de High Tech Campus en de World Cup. Het partnership past bij de vernieuwende ambities van het evenement. “Tijdens de FINA World Cup willen we de beleving voor zwemmers en publiek rond naar een nog hoger niveau tillen. Door verbetering van het licht en geluid in het stadion is de sport voor fans op de tribune en voor de tv-kijker thuis nog beter te volgen.”

Ook Hilde de Vocht, Marketing & Communicatie directeur van High Tech Campus Eindhoven, kijkt uit naar de samenwerking. “Tijdens de World Cup komt de wereldtop uit het zwemmen in actie in Eindhoven. Het is prachtig dat we zo dichtbij de Campus topsport van dit niveau gaan zien. Zwemmers streven continue naar verbetering. Dat is ook wat bedrijven en hun medewerkers op de High Tech Campus elke dag drijft. De Campus helpt om innovatie te versnellen.”

Van den Hoogenband: “De High Tech Campus wordt wel de slimste km2 van Nederland genoemd. Tijdens de World Cup bevindt ook de snelste 25 meter ter wereld zich in Eindhoven. Ik verwacht dat we toptijden gaan zien en ik zou niet verrast zijn als we in augustus zelfs wereldrecords kunnen bijschrijven.”