Clubzwemmers Joeri Verlinden

Nederlandse clubzwemmers aan de start bij World Cup Eindhoven

36 clubzwemmers van dertien Nederlandse verenigingen hebben zich aangemeld voor de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven presented by EIFFEL (11-12 augustus). Voor veel clubzwemmers is het een unieke kans om het op te nemen tegen de wereldtop.

Bekijk inschrijvingen Nederlandse clubzwemmers hier.

Als organiserend land beschikt Nederland over extra startbewijzen voor de World Cup die ingevuld mogen worden door clubzwemmers. Nederlandse zwemmers konden zich tot 10 juli aanmelden voor deelname aan de wereldbeker in Eindhoven. Op de inschrijflijst met clubzwemmers prijken zowel jonge talenten als een aantal bekende namen.

Onder anderen Joeri Verlinden maakt zijn opwachting tijdens de World Cup in Eindhoven. De vlinderslagspecialist van PSV start op de 100m en 200m vlinderslag. Verlinden zwom in 2012 bij de Olympische Spelen van Londen de finale van de 100m vlinderslag, waarin hij zesde werd.

Namens het Eindhovense PSV doet ook Arjen Knipping mee aan de World Cup. Knipping is Nederlands kampioen op de 400m wisselslag op de langebaan en de kortebaan.

Ensger Kotterink (Albion d’Elft), Nederlands kampioen 100m rugslag op de kortebaan, start in het Pieter van den Hoogenband stadion eveneens op zijn favoriete afstand.

De wereldbeker wordt ook aangegrepen door jonge zwemmers om ervaring op te doen in een internationaal toptoernooi en zich te meten met de wereldtop. David Kuipers werd vorige maand nog tweede op het NK junioren op de 400m vrije slag. In Eindhoven doet de 17-jarige zwemmer van Orca mee op de 400m en 1500m vrije slag en 200m vlinderslag.

VZC Veenendaal komt met de grootste delegatie zwemmers naar Eindhoven. De zes zwemmers van de Utrechtse club komen uit op tien individuele nummers en twee gemengde estafettes. Ook ZPV Hieronymus uit Roosendaal heeft een team ingeschreven voor de gemende 4 x 50m vrijeslag en gemengde 4 x 50m wisselslag.

Nationale selectie op volle sterkte in Eindhoven

Namens de nationale selectie komen 28 Nederlandse zwemmers in actie tijdens de World Cup in eigen land. De complete WK-selectie verschijnt aan de start van de World Cup in Eindhoven. Ferry Weertman, afgelopen week nog wereldkampioen op de 10km open water, zal zich laten zien op de 400 en 1500m vrije slag. Ranomi Kromowidjojo heeft zich ingeschreven voor de 50m vlinderslag en 100m vrije slag.

Tickets

Tickets voor de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven presented by EIFFEL (11-12 augustus) zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. De World Cup is voor Nederlandse zwemfans een uitgelezen moment om de nationale en internationale topzwemmers in actie te zien. Het toernooi volgt direct op de wereldkampioenschappen zwemmen in Boedapest (23-30 juli). In Eindhoven kunnen nieuwe kampioenen en toptijden worden verwacht.

Bestel hier tickets