Pieter Challenge

Niet alleen de Olympisch kampioenen van nu komen tijdens de FINA World Cup in actie in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, maar wellicht liggen ook de kampioenen van 2032 in het zwembad. Voor jonge zwemmers met een Olympische droom wordt de Pieter Challenge georganiseerd. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Op vrijdag- en zaterdagmiddag volgen meer dan 250 kinderen tussen zes en twaalf jaar een clinic in hetzelfde zwembad als waar de wereldtoppers later op de dag hun finales zwemmen.

De Pieter Challenge bestaat uit een leerzame training en een wedstrijd. Tijdens de clinics wordt aandacht besteed aan zwemtechniek, stroomlijn en de start. De trainingen worden gegeven door onder anderen oud-topzwemmers Joost Reijns, Bas van Velthoven en Sebastiaan Verschuren. Met al hun ervaring geven zij talenten nuttige tips. Ook kunnen de jonge deelnemers bij hen terecht met alles wat ze willen weten over het leven als topzwemmer, techniek en wedstrijdvoorbereiding.

Na de trainingen worden twee wedstrijd gezwommen over 25, 50 of 100 meter vrije slag. Hierbij gaat het niet alleen om de snelheid, maar ook om de techniek. Een jury onder leiding van niemand minder dan topcoach Jacco Verhaeren geeft punten voor tijd en uitvoering.

Pieter Challenge Uitslag

Pieter Challenge vrijdag 11 augustus sfeerimpressie: