Kira Toussaint Doha

Weer winst Kira Toussaint bij World Cup

donderdag 13 september 2018

Na het goud in Kazan pakte Kira Toussaint bij de World Cup in de Qatarese hoofdstad Doha weer de winst op de 50 meter rugslag. Ranomi Kromowidjojo werd verrassend tweede. Arno Kamminga en Femke Heemskerk wisten zilver te pakken. Brons was er nog voor Mathys Goosen en ‘Kromo’.

Met haar tijd (28,01) was Toussaint tevreden. ,,In Kazan was ik nog verbaasd. Ik ben er heel blij mee. Het ging heel lekker en uiteindelijk leverde het een mooie tijd op.’’ Voor Kromowidjojo was haar tweede plaats (28,49) wel een verrassing. ,,Ik wilde na de vorige race in Kazan heel graag een persoonlijk record zwemmen. En dat is gelukt. Mijn oude tijd was tien jaar oud.’’ Het geheim? ,,Ik kreeg gisteren op de training een masterclass starten van Kira. Dat heeft me heel erg geholpen.’’

Met zijn tweede plaats op de 100 meter schoolslag (59,74) verbeterde Kamminga niet alleen zijn tijd (was 59,99) van vorige week in Kazan, maar steeg hij een positie in de uitslag. Goosen wist voor het eerst een podiumplaats te behalen op een World Cup. De 52,99 seconden was goed voor een derde plaats op de 100 meter vlinderslag.

Van de vier zwemsters op de 50 meter vrije slag eindigden Heemskerk (24,54) en Kromodwidjojo (24,62) achter Sarah Sjostrom (23,99) op het podium. Kim Busch (25,01) werd vierde en Toussaint (25,45) vijfde. Jesse Puts zwom op dezelfde discipline ook in de finale en werd zesde (22,56).

Foto: Simone Castrovillari

Bron: knzb.nl